2013. július 1., hétfő

Rakott karfiol darált hússal



Hozzávalók:
75 dkg karfiol (1 fej)
60 dkg darált hús
2-3 ek olaj
1 nagy fej vöröshagyma
1 kk bors 
1 kk őrölt kömény
1 ek törött paprika
1 fehérpaprika
1 paradicsom
1 bögre rizs
1 nagy pohár tejföl
zsemlemorzsa
 Elkészítése:

Először is a darált húst készítem el  pörköltnek. A vöröshagymát megtisztítom, az olajon megdinsztelem és hozzáadom a húst. Fehéredésig pirítom, majd a paprikát, paradicsomot feldarabolva hozzáadom, rászórom a fűszerpaprikát. Felöntöm vízzel (kicsit bővebb lével, mint máskor), sózom, fűszerezem borssal, őrölt köménnyel és mint a pörköltet puhára főzöm. Közben a karfiolt megmosom, rózsáira szedem és sós, ételízesítős vízben forrás után 5-8 percig főzöm. Nem szabad túlfőzni, mert akkor szétesik. 
A rizst kevés olajon megfuttatom, felöntöm másfél-kétszeres vízzel, ezt is sózom, borsozom és kb. 10-15 perc alatt puhára főzöm. 
Kiolajozott tűzálló tálba zsemlemorzsát hintek és a karfiol felét belerakom. Ha nagyobb darabok lennének érdemes egy kicsit villával szétnyomkodni. Erre rakok 1 réteg rizst, meglocsolom tejföllel, erre jön a szaftjából kiszedett hús, ismét rizs és végül a maradék karfiolt rárakom. A pörkölt szaftját elkeverem a tejföllel és a karfiolra öntöm. Tetejét megszórom egy kicsit zsemlemorzsával és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütöm.

recept innen :
http://receptek-liza.blogspot.hu/2010/06/rakott-karfiol-daralt-hussal-es-egy.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése