2013. november 16., szombat

Juhtúrós /Telemeás / Sztrapacska

Hozzávalók:

 ½ kg krumpli
30 dkg liszt
2 tojás
kb. 15-20 dkg tehéntúró és  juhtúró vegyesen  - nekem Telemea volt  Erdélyből  :-)
1-2 evőkanál olaj
kb. 15 dkg füstölt szalonna
1 kis pohár tejföl
só,  bors

A krumplit apró lyukú reszelőn lereszelem, sózom, hozzákeverem a tojást és annyi lisztet, hogy nokedli sürüségü legyen. A tésztát  galuskaszaggatóval forrásban lévő  sós vízbe szaggatom . Amikor mind feljött a víz tetejére, még hagyom 1-2 percig, majd szűrőkanállal kiszedem és az időközben kiolvasztott szalonna zsírjára szedem.

A juhtúrót összekeverem a tejföllel, hozzáadom a tehéntúrót (sózni nem kell, mert a juhtúró sós), majd hozzákeverem a galuskát.  Szalonnazsírral kikenek egy tepsit, beleteszem a túrós galuskát, tetejére szórom a  szalonnapörcöt és sütőben átsütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése