Hozzávalók:
½ kg krumpli
30 dkg liszt
2 tojás
kb. 15-20 dkg tehéntúró és juhtúró vegyesen - nekem Telemea volt Erdélyből :-)
1-2 evőkanál olaj
kb. 15 dkg füstölt szalonna
1 kis pohár tejföl
só, bors
A krumplit apró lyukú reszelőn lereszelem, sózom, hozzákeverem a tojást és annyi lisztet, hogy nokedli sürüségü legyen. A tésztát galuskaszaggatóval forrásban lévő sós vízbe szaggatom . Amikor mind feljött a víz tetejére, még hagyom 1-2 percig, majd szűrőkanállal kiszedem és az időközben kiolvasztott szalonna zsírjára szedem.
A juhtúrót összekeverem a tejföllel, hozzáadom a tehéntúrót (sózni nem kell, mert a juhtúró sós), majd hozzákeverem a galuskát. Szalonnazsírral kikenek egy tepsit, beleteszem a túrós galuskát, tetejére szórom a szalonnapörcöt és sütőben átsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése