2014. február 5., szerda

Somlói galuska pikk-pakk gyorsan :)


Készítsünk egy nagy bögrés sütit, melynek elkészítése körülbelül húsz perc, és nagyon finom.
Hozzávalók a tésztához:
2 bögre liszt, 1 bögre cukor, 1 vaníliás cukor, 1 csomag sütöpor, 1 csipet só, 1 tojás, 1 bögre tej, vagy joghurt, fél bögre olaj szükséges.
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat, és tegyük a sütöbe. Amíg elkészül, keverjünk ki és készítsünk el egy vaníliás és egy csokis pudingot. Ha megsült a tészta, vagdossuk apró darabokra, kockákra, és tegyük egy nagy tálba, vagy több kisebbe osszuk el. Mindenik adagra szórjunk apróra vágott vagy darált diót, és öntsünk a tetejére felváltva vanília és csokis pudingot, majd tegyük a hütöbe. Mikor lehült, tálaláskor tegyünk a tetejére tejszínhabot és/vagy csokiöntetet.

 Az eredeti somlói galuskát a Gundel étterem föpincére Gollerits Károly találta ki az 1950-es években. Majd Szőcs József Béla cukrászmester valósította meg az álmot, és az 1958-as brüsszeli világkiállításon elnyerte a szakma elismerését. A somlói galuskának számos változata ismert, azonban eléggé idöigényes elkészíteni, ezért, ha nekifogunk, jó nagy adagot készítsünk belöle. Ha nem tudjuk betartani az eredeti receptet vagy legalábbis annak valamelyik változatát, készítsünk ilyen  hamis somlói galuskát: gyorsabb, egyszerübb és finom.

forrás: twice.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése