- 40 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 15dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tejföl
- 80 dkg meggy
- 3 púpozott ek zsemlemorzsa
- fahéj ízlés szerint
- 2 csapott ek vaníliás porcukor (szóráshoz, ízlés szerint)
- elkészítés:
- A meggyet kimagozzuk, lecsepegtetjük.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral,hozzáadjuk a porcukrot, vajat, tojást és összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
- A tésztát kétfelé osztjuk, és tepsi méretűre nyújtjuk.
- Az egyik tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe igazítjuk, és megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük a meggyet.
- Ízlés szerint megszórjuk cukorral és őrölt fahéjjal.
- Beborítjuk a másik tésztával, és villával megszurkáljuk.
- Előmelegített sütőben megsütjük. / kb 20 perc/
2014. június 19., csütörtök
Meggyes pite
Életem első meggyes pitéje így sikerült:
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése