2014. június 19., csütörtök

Meggyes pite

Életem első meggyes pitéje így sikerült:
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 15dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tejföl
  • 80 dkg meggy
  • 3 púpozott ek zsemlemorzsa
  • fahéj ízlés szerint
  • 2 csapott ek vaníliás porcukor (szóráshoz, ízlés szerint) 

  • elkészítés:
    1. A meggyet kimagozzuk, lecsepegtetjük.
    2. A lisztet összekeverjük a sütőporral,hozzáadjuk a  porcukrot, vajat, tojást és összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
    3. A tésztát kétfelé osztjuk, és tepsi méretűre nyújtjuk.
    4. Az egyik tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe igazítjuk, és megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük a meggyet.
    5. Ízlés szerint megszórjuk cukorral és őrölt fahéjjal.
    6. Beborítjuk a másik tésztával, és villával megszurkáljuk.
    7. Előmelegített sütőben megsütjük. / kb 20 perc/
             sütési hőfok: 200°C

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése