2015. június 26., péntek

Meggyes pite 2.

hozzávalók / 8 adag

  • 4 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 40 dkg meggy (magozott)           

    elkészítés

  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra (nem légkeverés!).
  • Kivajazzuk-lisztezzük a tepsit.
  • A tojássárgákat szétválasztjuk a fehérjétől. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük.
  • Belekeverjük az olajat és a vizet, majd a sütőporos lisztet.
  • Egy csipet sóval felverjük a tojásfehérjét és az előző tésztával óvatosan elkeverjük.
  • Tepsibe öntjük és beledobáljuk a meggyet.
  • Tűpróbáig sütjük.
    • sütési hőfok: 180°C
    • sütési mód: alul-felül sütés
    • tepsi mérete: 25x35 cm
(Itt találtam.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése