Meggyes pite 2.
hozzávalók / 8 adag
- 4 db tojás
- 25 dkg cukor
- 1 dl víz
- 1 dl napraforgó olaj
- 25 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 40 dkg meggy (magozott)
elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra (nem légkeverés!).
- Kivajazzuk-lisztezzük a tepsit.
- A tojássárgákat szétválasztjuk a fehérjétől. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük.
- Belekeverjük az olajat és a vizet, majd a sütőporos lisztet.
- Egy csipet sóval felverjük a tojásfehérjét és az előző tésztával óvatosan elkeverjük.
- Tepsibe öntjük és beledobáljuk a meggyet.
- Tűpróbáig sütjük.
- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: alul-felül sütés
- tepsi mérete: 25x35 cm
(
Itt találtam.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése