2012. január 7., szombat

Májas "balhé" recept

 A tarhonyás, májas, zöldséges ragu elnevezést poénból "Májas balhé"-nak rövidítettük, ez lett mostanában a család egyik kedvenc étele!
Mindenkinek javaslom, aki gyorsan szeretne valami finomat.

hozzávalók 4 főre
  • 50 dkg csirkemáj (sertésmáj is lehet)
  • 4 db színes paprika (sárga, piros, zöld) 
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 30 dkg gomba
  • 1 db cukkini (és/ vagy padlizsán)
  • 4 db paradicsom
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 2 ek kristálycukor
  • chiliszósz ízlés szerint
  • 50 dkg tarhonya

elkészítés
  1. A hagymát apró kockára vágjuk, a májat kettévágjuk, a többi hozzávalót azonos nagyságúra daraboljuk.
  2. Az olajat felhevítjük, megdinszteljük rajta a hagymát, rátesszük a cukkinit/padlizsánt, és pici vizet öntünk alá.
  3. Fedő alatt pároljuk egy kicsit, utána rádobjuk a paprikát, a paradicsomot, a gombát, megsózzuk, és hozzáadjuk a chiliszószt.
  4. Cukorral ízesítjük, és gyakori keverés mellett készre pároljuk, ha szükséges egy pici vizet adunk hozzá, legvégül a májat tesszük rá, amivel csak kevés ideig sütjük, mert a máj megkeményedhet.
  5. Köretnek tarhonyát adhatunk, de párolt rizzsel is finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése