A tarhonyás, májas, zöldséges ragu elnevezést poénból "Májas balhé"-nak rövidítettük, ez lett mostanában a család egyik kedvenc étele!
Mindenkinek javaslom, aki gyorsan szeretne valami finomat.
Mindenkinek javaslom, aki gyorsan szeretne valami finomat.
hozzávalók 4 főre
- 50 dkg csirkemáj (sertésmáj is lehet)
- 4 db színes paprika (sárga, piros, zöld)
- 1 db hegyes erős paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 30 dkg gomba
- 1 db cukkini (és/ vagy padlizsán)
- 4 db paradicsom
- 3 ek napraforgó olaj
- 2 ek kristálycukor
- chiliszósz ízlés szerint
- só
- 50 dkg tarhonya
elkészítés
- A hagymát apró kockára vágjuk, a májat kettévágjuk, a többi hozzávalót azonos nagyságúra daraboljuk.
- Az olajat felhevítjük, megdinszteljük rajta a hagymát, rátesszük a cukkinit/padlizsánt, és pici vizet öntünk alá.
- Fedő alatt pároljuk egy kicsit, utána rádobjuk a paprikát, a paradicsomot, a gombát, megsózzuk, és hozzáadjuk a chiliszószt.
- Cukorral ízesítjük, és gyakori keverés mellett készre pároljuk, ha szükséges egy pici vizet adunk hozzá, legvégül a májat tesszük rá, amivel csak kevés ideig sütjük, mert a máj megkeményedhet.
- Köretnek tarhonyát adhatunk, de párolt rizzsel is finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése