2012. február 14., kedd

Thai-Csirke spagettivel


Hozzávalók:
(4 személyre)
500 g csirkemellfilé,2db sárgarépa,
1db petrezselyemgyökér,1db vöröshagyma,
5 db vagy 1 doboz gomba,olaj,
4 gerezd fokhagyma,2 evőkanál szójaszósz,
só, bors,pirospaprika,curry, kínai fűszersó
500 g spagetti
Elkészítés:

A felszeletelt sárgarépát és petrezselyemgyökeret kevés olajon roppanósra pároljuk. / Ízesítők nélkül!!!/
A hagymát karikákra szeljük,a fokhagymával pár percig olajon pirítjuk, majd rátesszük a kockákra vágott csirkemellfilét. Miközben a hús fehéredik hozzáadjuk
a gombát és ízesítjük a fűszerekkel.10 percig pároljuk, majd félretesszük.
A tésztát főzzük al dente állagúra, majd szűrjük le.
(Al dente: "ami jó a fognak" - a nem puhára, haraphatóra főzött tészta jelzője...)
A leszűrt spagettit összekeverjük a hússal és a párolt zöldségekkel,majd a végén meglocsoljuk szójaszósszal.

1 megjegyzés: