2012. április 8., vasárnap

Húsvéti sárga túró


Hozzávalók:

1 l házi tej
10 db tojás
10 evőkanál kristálycukor
1 csomag Vaníliás cukor
mazsola
1 csipet só
A tejet lehetőleg inox edénybe felrakjuk forralni, közben a tojásokat mély tálba felütjük és a cukorral, vaníliás cukorral, sóval,  kézi keverővel lazán felverjük. Nem kell nagyon, csak mintha rántottának vernénk. Ha forr a tej, öntsük bele, és takarékon állandó kavargatás közben addig forraljuk, amíg szépen összetúrósodik, a leve híg, kissé átlátszó lesz.(kb 30-40 perc)
A tűzről levesszük, hozzákeverjük a mazsolát.Ha van tüllanyag, abba, ha nincs,egy ritkább szövésű konyharuhát tiszta vízben átöblítünk, egy szűrőbe terítjük és beleöntjük a megfőtt sárga túrót. Összefogjuk a kendő sarkát, szorosan átkötjük, egy nagyobb fazék fölé tesszük úgy, hogy egy fakanalat húzunk a kendő kötésébe és belelógatjuk a fazékba, hogy ne érjen az aljára.
Ott hagyjuk jól kicsepegni. Ha jól kicsepegett, kivesszük a kendőből és hűtőbe rakjuk. Házi főtt sonkához tálaljuk kaláccsal, tormával.
                                                         

6 megjegyzés: