2,5 l házi tej
2 ek só
1 kk citromsav
fűszerek tetszés szerint : 1-1 csipet chili paprika, köménymag, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, 1 szál újhagyma
- A tejet feltesszük forrni.
- A citromsavat feloldjuk 1 dl vízben.
- Egy nagy szűrőt kibélelünk tüll anyaggal.
- Ha már kezd a tej emelkedni, de még nem forr, beletesszük a sót, fűszereket elkeverjük, és ha teljesen felforrt, beletesszük a feloldott citromsavat is.
- Picit elkeverjük, és rögtön levesszük a tűzről. A fehérje kicsapódik, feljön a tetejére, alul marad a savó, de nem szűrjük le, még 15 percig pihentetjük.
- Aztán beleöntjük a kibélelt szűrőbe,összekötjük a tüllt és egy vízzel teli edényt teszünk a tetejére, hogy a felesleges savót kipréseljük.
- Kb. 15-20 perc múlva kibonthatjuk a sajtot, hagyjuk kihűlni és máris szeletelhető. Hűtőben akár egy hétig is eláll.Jó étvágyat!
szenzációs. köszi :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik, szívesen! :)
Törlés