2012. május 2., szerda

Slambuc bográcsban

Hozzávalók 6 személyre:

    10 dkg füstölt szalonna
    2 fej vöröshagyma
    2,5 kg burgonya
    40 dkg füstölt kolbász
    2 paradicsom
    2 zöldpaprika
    1 dl olaj
    40 dkg lebbencstészta
    1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
    2 evőkanál ételízesítő
    1 cseresznyepaprika
    gulyáskrém

Elkészítés:

Tüzet rakunk. A füstölt szalonnát kockára vágjuk. A hagymát , paradicsomot, zöldpaprikát megmossuk,apróra vágjuk.A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és kockára aprítjuk. A kolbászt karikára szeleteljük.
A bográcsot a tűz fölé akasztjuk, beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a szalonnát, beletördeljük a lebbencstésztát, megpirítjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát és beletesszük a burgonyát, megszórjuk az ételízesítővel, borssal, cseresznyepaprikával, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és összeforgatjuk. Mikor a burgonya félkész,hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, a megpirított tésztát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, majd egyenletes lassú tűzön, a bográcsot többször megforgatva, az ételt puhára főzzük. Amikorra elkészül, leve alig marad, a pirított lebbencs megdagad benne és a burgonyával együtt omlós lesz.
Nagyon ízletes alföldi egytálétel!

4 megjegyzés:

  1. Ez finom volt!!!!!Kérünk méééég! :)

    VálaszTörlés
  2. Még...még...még!!! ennyi nem eléééég :)))

    VálaszTörlés
  3. Fincsa volt nénu jól meg csináltátok máskor is csinálhatnánk ilyet :D!!(L)

    VálaszTörlés
  4. Örülök,hogy ízlett,majd még készítünk :-)

    VálaszTörlés